PURTICI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PURTICI

Z E P A

PortalPortal  HomeHome  GalleryGallery  TražiTraži  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

Hamza Alic

Go down 
AutorPoruka
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 355
Registration date : 2008-05-28

Hamza Alic Empty
KomentarNaslov komentara: Hamza Alic   Hamza Alic Icon_minitimeFri Jul 11, 2008 5:26 pm

Hamza Alic Alic-hamza

Alić: Spreman sam, samo da me zdravlje posluži

Ja ne predstavljam Zenicu, nego Bih....Država ništa ne pomaže i to je sramota...

11.07.2008.
Olimpijske igre se približavaju, a od bh. olimpijca bacača kugle Hamze Alića očekuje se najviše. Hamza je rezultate u ovoj godini popravljao svako takmičenje. U aprilu je na međunarodnom takmičenju u Podgorici prebacio magičnih 21 metar. Dobacio je na 21 metar i sedam centimetara, što je samo četiri centimetra slabije od državnog rekorda kojeg je davne 1984. postavio Zlatko Saračević.

- Pripreme ulaze već u ozbiljniju fazu. Najveći dio priprema ću odraditi u Hrvatskoj na Bjelolasici, gdje imam dobre uslove. To je obezbijeđeno sve zahvaljujući AK Zenica, gradu koji mi daje veliku podršku, kao i sponzorima. Problem je u tome što nam država ne pomaže. Hamza ne predstavlja Zenicu u Pekingu, nego BiH i to je svakako sramota - veli za "as" Hamza Alić.

Hamza je mogao uzeti državljanstvo Hrvatske, ili neke druge države, a imao je priliku za to. Znamo da je to u svijetu sada u trendu, pogotovo u atletskom. No, najbolji atletičar u BiH se odlučio boriti za boje BiH, iako mu ova država ništa ne daje.

- Volim ovu državu i zbog toga mi i nije žao što nisam uzeo tuđe državljanstvo. Olimpijada je veliki izazov za mene. Imao sam odličnu sezonu, a želja mi je ući u Pekingu u finale. Sve ispod toga za mene bi bio neuspjeh. Najbitnije mi je sada zdravlje, a to me hvala Bogu služi. Jedva čekam da počne takmičenje na Olimpijadi, a ja ću se na Bjelolasici spremiti za najveće domete - zaključuje razgovor za naš list Alić.

Teško ćemo popiti i kafu

Najbolji bh. olimpijci će dobiti od OK BiH dnevnice za Peking po 20 eura, što je za 10 eura više nego na prethodnoj olimpijadi.

- Teško ćemo popiti i kafu, jer u Pekingu kafa nije ispod četiri eura i to dovoljno govori o tim dnevnicama. Razumijem i ljude u OK, jer nemaju ni oni novac. Šta ćemo takva smo država, ali meni to predstavlja nekada i dodatni motiv - dodaje Alić.

Tri predstavnika

Iako se za Peking krpe pare, pripreme reprezentativci sami plaćaju, u Pekingu će našu državu predstavljati tri člana predsjedništva. Valjda nam stoji tako po statutu, a ovi u OK su to jedva dočekali samo je pitanje hoće li njima dnevnice biti 20 eura, ili se nađe koji dinar više.

Tekst je preuzet iz bh. dnevnika "as"...

Autor: K.Z.
Na vrh Go down
http://purtici.myrealboard.com/portal.htm

Hamza Alic
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Hamza Alic, bosanski olimpijac (Ezher Beganovic;)
» Predstavljamo: Hamza Alić
» HAMZA ALIĆ POBIJEDIO U HRVATSKOJ