Sljedece sure prouciti po tri puta ujutro i navece:
*Bismillah Rahmanni rahim
U ime Allaha Svemilosnog ,Samilosnog!
"Reci: On je Allah-jedan ! Allah je Utociste svakom !Nije rodio i rodjen nije, i niko Mu ravan nije !"
*U ime Allaha Svemilosnog ,Samilosnog!
"Reci: Utjecem se Gospodaru svitanja od zla onoga sto On stvara i od zla mrkle noci kada tmine razastre i od zla sihirbaza koji u cvorove pusu i od zla zavidljivaca kad zavidi"
*U ime Allaha Svemilosnog ,Samilosnog!
"Reci: Trazim zastitu od Gospodara ljudi, Vladara ljudi Boga ljudi , od zla sejtana -napasnika, koji zle misli unosi u srca ljudi-od dzinova i od ljudi!"
Sljedecu dovu prouciti jedan put ujutro i navece: (Ko ovu dovu izgovori navecer, a bude cvrsto ubijedjen u njena znacenja , pa umre te noci, unicici ce u dzennet.Tako je isto i za onoga ko je prouci ujutro)
"Allahu moj,Ti si Gospodar.Nema istinskog boga osim Tebe ! Ti si me stvorio i ja sam Tvoj Rob! Ja se drzim zavjeta Tebi datog i obecanja Tvog shodno mojim mogucnostima. Od Tebe trazim utocisce od zla kojeg sam pocinio.Priznajem sve tvoje blagodati koje simi darovao i priznajem grijehe pa mi oprosti , jer niko osim Tebe grijehe ne oprasta"
Prouciti jednom ujutro i navecer:
"Allahu moj, Poznavaoce skrivenog i onoga sto je na javi.Sazdavatelju nebesa i zemlje,Gospodaru svega stvorenog i njegov Vlasnice; svijedocim da nema istinskog boga osim Tebe ! Od Tebe trazim utocisce od zla moje duse i od sejtanovog zla i njegovog sirka, te da me sacuvas od cinjenja zla prema samom sebi ili prema nekom muslimanu."
Prouciti tri puta ujutro i navecer:
"Zadovoljan sam sto mi je Allah Gospodar, sa islamom kao vjerom i sa Muhammedom s.a.v.s kao Poslanikom!"
Prouciti tri puta ujutro i navecer:
"U ime Alllah cijim imenom ne moze nauditi nista sto je na Zemlji i na nebesima , a On sve dobro cuje i dobro poznaje!"
Prouciti ujutro i navecer i prije spavanja:
"Allahu moj, molim Te za oprost i zastitu na dunjajluku i na ahiretu! Allahu moj, molim Te za oprost i zastitu u pogledu moje vjere i moga dunjajluka ; moje porodice i moga imetka! Allahu moj , sakrij moje sramote i umiri moju bojazan! Allahu moj sacuvaj me sa moje prednje strane i sa ledja i sa desne i lijeve strane i odozgo!Utjecem ti se Tvojom velicinom da me ne proguta Zemlja odozdo !"
Prouciti ujutro:
"Allahu moj, Tvojom voljom osvicemo i Tvojom voljom u noc ulazimo.Tvojom voljim i zivimo i zbog Tvoje volje cemo umrijeti!"
Ujutro takodjer prouciti:
"Osvanusmo i osvanu sve kolika vlast Allahova! Samo Allahu zahvala pripada i nema istinskog bozanstva mimo Allaha, On je jedini i nema suparnika! Njemu pripada sva vlast i svaka zahvala i On je svemocan! Gospodaru moj, molim Te za dobro u ovom danu i za dobro poslije njega, a od Tebe trazim utocisce od zla ovog dana i od zla nakon njega! Gospodaru utijecem Ti se od lijenosti i od zla starosti ! Gospodaru moj, od Tebe trazim utocisce od patnje u vatri i od kaburske patnje!"
Navecer prouciti:
"U noc udjosmo i noc doceka smo svekolika vlast Allahova! Samo Allahu zahvala pripada ...." (Prouciti do kraja dovu spominjuci rijec noc umijesto rijec dan...)
Navecer takodje prouciti:
"Allahu moj, Tvojom voljom u noc udjosmo i Tvojom voljom osvicemo! Tvojom voljom i zivimo i zbog Tvoje volje cemo i umrijeti i Tebi se vratiti!"
Slijedecu dovu prouciti kada se dolazi na neko mijesto i navecer (ako Allah dadne, ko je prouci nece mu moci nauditi nista sve dok ne napusti to mjesto):
"Utijecem se Allahovim savrsenim rijecima od zla kojeg je stvorio!"